Austria – Sebastian Kurz, fost cancelar anchetat pentru corupție, angajat ca “strateg global” de o mare companie americană

scris astăzi, 21:54

Fostul cancelar federal al Austriei, Sebastian Kurz, care a renunțat anul acesta la politică după ce a început să fie anchetat pentru corupție, va lucra ca “strateg global” pentru compania americană Thiel Capital, fondată de magnatul Peter Thiel, din Sillicon Valley, transmite EFE, care citează presa austriacă.

Mai multe ziare austriece, printre care Der Standard, Kronenzeitung și Heute au informat că Kurz, în vârstă de 35 de ani, le-a confirmat zvonurile care circulă deja în presă despre planurile sale de a se muta în Statele Unite, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI VIDEO McDonald’s testează biciclete pentru clienți

În ultimii cinci ani, fostul cancelar s-a transformat, din copilul minune al politicii și speranța dreptei austriece și europene, într-un înger căzut, după ce a fost implicat într-un uriaș scandal de corupție în Partidul Popular (OVP, conservator).

După demisia sa din funcția de cancelar, în octombrie, Kurz și-a anunțat câteva săptămâni mai târziu retragerea definitivă din viața publică.

În timp ce procuratura anticorupție din Viena continuă ancheta deschisă împotriva lui Kurz, acuzat că a mituit cu bani publici presa și mai multe institute de sondare, fostul cancelar austriac a confirmat că intenționează să se mute în statul american California în următorul trimestru.

Devenit recent tată, Kurz va lucra în SUA pentru firma de investiții Thiel Capital, cu sediul în California. Șeful său va fi Peter Thiel, unul dintre cei mai bogați oameni din țară și un apropiat al fostului președinte republican Donald Trump și care are investiții în principal pe piața de companii tehnologice, dar și în companiile care produc legal canabis. 

Afla mai multe despre
sebastian kurz
thiel capital  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on