Autoritățile se pregătesc să inaugureze după 10 ani un nou ciot de centură. „Încă o rușine națională, gata înainte de termen” VIDEO

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 13:58

4733 citiri

La zece ani distanță de la semnarea contractului, autoritățile se pregătesc să inaugureze un segment de puțin peste 3 kilometri din Centura orașului Mihăilești.

Cei de la Asociația Pro Infrastructura susțin că ciotul de 3,18 km are două benzi pe sens cu parapet median.

„După aproape 10 ani și două rezilieri, încă o rușine națională este gata de inaugurare “înainte de termen”: #CenturaMihăilești. Ciotul de 3,18 km are două benzi pe sens cu parapet median și l-am filmat încet, ca să nu-l ratați: https://youtu.be/r82F_E_BXwk.

Primul contract a fost semnat în 03.04.2012 (Contrat Ingenieria y Obras), reziliat după doar 6 luni, iar pe al doilea, parafat în 21.04.2016 cu spaniolii de la Copisa, autorizația de construire a venit abia în iunie 2017 și au fost întotdeauna probleme cu exproprierile (pline de erori), modificările de proiect, relocările de utilități și o sumedenie de blocaje tergiversate, pasate între Copisa și CNAIR.

După ce instituțiile responsabile, în frunte cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și-au bătut joc de proiect, contractul a fost reziliat de Răzvan Cuc în 04.04.2019, într-un teatru absurd cu rupere de hârtii în fața presei, la un stadiu de execuție de aproximativ 30%, gest pentru care CNAIR a fost dată în judecată de antreprenor, evident.

Într-un final apoteotic, lucrările rămase au fost re-licitate în 16.07.2020 și al treilea constructor, Viarom, a venit pe șantier în 23.12.2020, având la dispoziție 12 luni de execuție pentru suma de 37 milioane lei.

Așadar, după aproape un deceniu, epopeea se apropie de un deznodământ: deschiderea circulației “înainte de termen” până la sfârșitul lunii noiembrie 2021. RUȘINE!!!”, scriu cei de la Pro Infrastructura.

Citeste si:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centura Bucureşti Sud,…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on