Autostrada Moldovei A7: Încă două tronsoane contractate cu românii de la UMB

scris ieri, 14:25

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că încă 67 de kilometri din Autostrada Moldovei au constructor desemnat, fiind semnate contractele pentru Tronsoanele 2 și 3 ale secțiunii de autostradă Buzău-Focșani, parte a A7.

”Încă 67 de kilometri din Autostrada Moldovei au de astăzi constructor. Au fost semnate contractele pentru Tronsoanele 2 și 3 ale secțiunii de autostradă Buzău-Focșani (parte a A7), cu același constructor român care lucrează deja pe tronsoanele 1 și 4”, a anunțat Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0

Potrivit acestuia, tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 kilometri, iar valoarea contractului este 1,31 miliarde de lei (fără TVA). Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 kilometri, iar valoarea contractului este de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA), scrie News.ro.

El a menționat că lucrările de construcție a ambelor loturi, finanțate prin PNRR, trebuie finalizate în 26 de luni și includ 12 poduri, dintre care Podul peste Râmnicul Sărat și DN 22 (791 m), 18 poduri și un pasaj, din care Podul peste DJ 205R și pârâul Râmna (380 m).

”În prezent, din cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploiești-Pașcani (finanțată prin PNRR) 9 au contracte semnate. Celelalte 4 contracte au constructori desemnați încă din 2022, dar rezultatele procedurilor de achiziție publică au fost contestate”, a menționat el.

Constructorul român UMB este deținut de familia omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Afla mai multe despre
autostrada moldovei
umb  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on