Avioane – Companiile aeriene vor genera un profit de 4,7 miliarde de dolari în 2023

scris ieri, 20:00

Companiile aeriene vor reveni pe profit anul viitor, pentru prima dată după 2019, în condițiile în care reluarea călătoriilor cu avionul va continua, după doi ani de restricții din cauza COVID-19, a estimat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), informează Reuters.

Companiile aeriene au pierdut zeci de miliarde de dolari în 2020 și 2021 din cauza pandemiei, însă în prezent călătoriile cu avionul au fost reluate parțial, iar unele aeroporturi au probleme în a face față numărului crescut de pasageri, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Austria le va confisca mașinile șoferilor vitezomani

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni se așteaptă ca industria transportului aerian să realizeze anul viitor un profit net de 4,7 miliarde de dolari, în contextul în care peste patru miliarde de pasageri ar urma să zboare cu avionul în 2023. Anterior, aceeași asociația estima că revenirea la profitabilitate în 2023 este posibilă.

De asemenea, IATA și-a revizuit semnificativ estimările referitoare la pierderile înregistrate în acest an de companiile aeriene din întreaga lume, până la 6,9 miliarde de dolari, de la 9,7 miliarde dolari cât estima anterior.

“Aceasta este o mare realizare, ținând cont de amploarea pagubelor economice și financiare provocate de restricțiile impuse de guverne în contextul pandemiei”, a spus directorul general de la IATA, Willie Walsh, cu privire la prognozata revenire pe profit în 2023.

Cu toate acestea, Willie Walsh, fost director la British Airways și IAG, a avertizat că multe companii aeriene vor continua să se confrunte cu dificultăți anul viitor, citând printre factori reglementările, costurile ridicate și inconsecvența politicilor guvernamentale.

“Companiile aeriene trebuie să rămână vigilente față de orice majorare a taxelor sau tarifelor pentru infrastructură”, a spus Willie Walsh,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on