Avioanele NATO de supraveghere au ajuns la Bucureşti: Vor transmite informaţii de la graniţa Alianţei VIDEO

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 15:28

985 citiri

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a anunţat marţi, 17 ianuarie că avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) au ajuns la Bucureşti, de unde vor transmite NATO informaţii despre orice mişcare tactică şi operaţională de la graniţa Alianţei. România şi Aliaţii sunt în siguranţă, a mai spus ministrul.

”Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) au ajuns la Bucureşti, de unde vor transmite NATO informaţii despre orice mişcare tactică şi operaţională de la graniţa Alianţei”, a afirmat ministrul Apărării într-o postare.

”În contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO va monitoriza activitatea militară pe flancul estic, cu ajutorul aeronavelor AWACS. România şi Aliaţii sunt în siguranţă!”, mai spune Tîlvăr.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat, vineri, într-o postare pe Facebook, că aeronava AWACS poate detecta avioane de la sute de kilometri depărtare, ”contribuind categoric la apărarea teritoriului NATO şi, implicit, al României”.

Mircea Geoană a apreciat că ”acest ochi atotvăzător din cer va furniza României, prin NATO, informaţii critice, în timp real, despre orice mişcare tactică şi operaţională şi va sprijini sistemul Alianţei de alertă rapidă”.

”Cerul şi teritoriul României sunt in deplină în siguranţă”, a adăugat Mircea Geoană.

Citește și:

România se află pe o listă de patru state – alături de Polonia, Lituania și Finlanda – care „ar putea dispărea” în conflictul prin interpuși dintre Rusia și Occident, scrie într-un…

CEDO a pronunțat marți, 17 ianuarie, o hotărâre care prevede că familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute legal și protejate de toate statele din Consiliul Europei,…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on