Avocata Flavia Teodosiu presimțea încă din sala de judecată că Liviu Dragnea pierde: „Țară de căcat!”

Liviu Dragnea a pierdut, luni, 5 decembrie, ultimul tren pentru a reveni în politică, după ce Înalta Curte i-a respins ca inadmisibilă contestația în anulare împotriva condamnării din Dosarul Angajărilor Fictive și, implicit, împotriva pedepsei accesorii privind interdicția de a ocupa funcții de genul celor de care s-a folosit în comiterea infracțiunilor în legătură cu care a fost condamnat.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a avut o ieșire nervoasă la sfârșitul ședinței de judecată, așteptându-se la soluția respingerii contestației: „Țară de căcat!”.

Pentru a o înțelege mai bine, mai întâi trebuie să vedem care era miza acestui proces pentru Liviu Dragnea.

Este vorba despre interdicțiile de la art. 64 literele b) și c) din Codul penal, interdicții instituite de instanța de fond lui Liviu Dragnea, pe data de 21 iunie 2018. Aceste interdicții au fost păstrate și de instanța de apel, prin decizia definitivă din 19 mai 2019.

Acestea sunt:

  • b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;
  • c) dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;

Aceste interdicții sunt valabile pentru Liviu Dragnea timp de trei ani de la executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni, astfel că acestea expiră pe 15 iulie 2024.

Acesta era miza contestației în anulare pe care fostul lider al PSD a depus-o la Înalta Curte, având în vedere că acesta a anunțat lansarea unui nou partid, numit „Alianța Pentru Patrie”, pe care nu-l poate conduce.

Dragnea a invocat prescripția după ce a ieșit din pușcărie

Luni, 5 decembrie, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, arătat că fostul lider PSD a depus contestație în anulare ca urmare a deciziei CCR din 26 mai 2022,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on