Bacău: Foşti şefi ai Administraţiei Bazinale de Apă Siret, trimişi în judecată de DNA pentru..

Procurorii Serviciului Teritorial Bacău din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a trei persoane implicate într-un caz de angajări ilegale în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, se arată într-un comunicat transmis, joi, de DNA.

Potrivit sursei citate, şeful Serviciului Resurse Umane, Relaţii cu Publicul şi Administrativ din cadrul ABA Siret, Ioan Tănasă, a fost trimis în faţa instanţei pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.

El este acuzat că ar fi semnat documentele prin care Marius Andrei Rîznic şi Marius Mihai Nechita au fost angajaţi ilegal în funcţii de conducere la Sistemul Hidrotehnic Independent Paşcani şi, respectiv, la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ.

“În cursul anului 2020, Găină Răzvan Grigore, directorul ABA Siret, cu încălcarea dispoziţiilor legislaţiei primare, ar fi dispus şi semnat mai multe documente (decizii, act adiţional la contractul individual de muncă, etc.) prin care inculpaţii Rîznic Marius Andrei şi Nechita Marius Mihai ar fi fost numiţi provizoriu la conducerea Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani respectiv a Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, în condiţiile în care aceştia nu ar fi îndeplinit cerinţele de vechime şi experienţă necesare pentru ocuparea acelor funcţii. O parte din documentele respective ar fi fost semnate şi de inculpatul Tănasă Ioan, în calitate de şef al Serviciului Resurse Umane, Relaţii cu Publicul şi Administrativ”, se precizează în comunicatul DNA.

Anterior numirii în acele funcţii, Marius Andrei Rîznic a ocupat funcţia de administrator public în cadrul cabinetului primarului comunei Ciorteşti- judeţul Iaşi, iar Nechita Marius Mihai şi-a desfăşurat activitatea ca şi consilier, gradaţia 1 la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on