Bărbat găsit fără suflare într-o cisternă care transportase un solvent industrial. Victima intrase să curețe rezervorul

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 20:42

337 citiri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat miercuri seară, 7 decembrie, că au fost solicitați pentru salvarea unei persoane din interiorul unei cisterne. Rezervorul fusese folosit la transportul unei substanțe periculoase.

Conform ISU Prahova, incidentul a avut loc pe strada Gh. Gr. Cantacuzino din Ploiești. La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

”Din primele informații, victima executa activități de igienizare în interiorul cisternei.

Cisterna era goală. În trecut a transportat ciclopentan”, a transmis ISU Prahova.

Ce este ciclopentanul

Ciclopentanul este un Lichid incolor cu un miros ușor asemănător petrolului. Este unul dintre cei mai utilizați solvenți în industria chimică. Nu este surprinzător faptul că multe produse cu mirosuri puternice îl conțin printre compoziția lor, fiind deci inflamabile, potrivit warbletoncouncil.org. De asemenea, este utilizat ca agent de suflare pentru spumele poliuretanice utilizate în frigidere.

Are punct de fierbere la -37,2 ºC și de autoaprindere la 361 ºC.

Caracterul hidrofob și apolar al ciclopentanului îl face un solvent degresant, împreună cu ceilalți solvenți parafinici. Din această cauză, este adesea parte a formulărilor multor produse, cum ar fi lipici, rășini sintetice, vopsele, adezivi, tutun și benzină.

Citește și:

Senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat miercuri, 7 decembrie, că autorităţile din Austria se folosesc de “un pretext ruşinos” pentru a se opune intrării ţării noastre la spaţiul Schengen,…

Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au emis un buletin de analiză în baza căruia directoarea instituției, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru „solicitare…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on