Bărbat rănit după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Braşov. Recomandările salvamontiștilor FOTO

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 21:38

797 citiri

Salvamontiştii au fost chemați să intervină vineri, 13 ianuarie, pentru recuperarea unei persoane care s-a rănit în timp ce schia pe o părtie închisă din Poiana Braşov.

”Deşi pârtiile nu au fost încă deschise, există persoane care urcă cu echipament de schi/snowboard în partea superioară a masivului, iar incidentele nu au întârziat să apară. Este şi cazul unei persoane care s-a accidentat în timp ce schia pe o astfel de pârtie închisă”, a transmis Salvamont Poiana Braşov.

Salvamontiştii reamintesc iubitorilor sporturilor de iarnă că domeniul schiabil din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru nu a fost încă deschis, cu excepţia pârtiei Stadion.

”Deşi zilele acestea a nins în partea superioară a masivului, depunându-se un strat de zăpadă, acesta este insuficient pentru începerea în siguranţă a sezonului. La acest moment se lucrează intens ori de câte ori temperaturile permit producerea zăpezii artificiale, care este deocamdată depozitată în grămezi, pentru conservare, nefiind distribuită uniform şi nivelată pe întreaga suprafaţă a pârtiei”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia precizează că există zone care sunt acoperite doar de stratul superficial de zăpadă naturală, insuficient însă pentru a acoperi denivelările şi rigolele.

Citește și:

Sezonul de schi se va deschide vineri, 13 ianuarie, în staţiunea Sinaia, iubitorii sporturilor de iarnă urmând să aibă la dispoziţie şapte pârtii amenajate în golul alpin.
Conform…

”Deschidem mâine dimineață sezonul de schi la Sinaia” este anunțul făcut joi dimineață de către autoritățile locale. Șase pârtii vor fi funcționale.
Potrivit sursei citate se…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on