Bărbatul care şi-a ucis cinci membri ai familiei, între care o fetiţă de cinci ani, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă

Bărbatul din Bascov, judeţul Argeş, care, în luna august a anului trecut, şi-a ucis cinci membri ai familiei, inclusiv o fetiţă de cinci ani, nepoata sa, a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la închisoare pe viaţă, decizia instanţei fiind definitivă.Curtea de Apel Piteşti a decis joi, să respingă ca nefondat apelul declarat de Viorel Letcan împotriva deciziei din luna martie a acestui an a Tribunalului Argeş prin care fusese condamnat la închisoare pe viaţă. Acum, decizia magistraţilor este definitivă.

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Argeş, în primăvara acestui an, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat, în formă continuată. El a mai fost obligat de instanţă să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă, până la însănătoşirea sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii.

În luna august a anului trecut, un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, a sunat la 112 şi a anunţat că atunci când s-a întors acasă, cinci membri ai familiei – soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat – erau ucişi. Suspectul principal a fost Viorel Letcan, care locuia în acelaşi imobil, el fiind fratele soţiei bărbatului care a descoperit crimele.

Suspectul, în vârstă de 53 de ani, era fiu, frate, respectiv unchi al victimelor. El a fost arestat preventiv atunci.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, declara că suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele. El spunea că bărbatul era în evidenţă cu boli psihice. 

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş menţiona că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan. 

“Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (…) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere.

 » Aflați mai multe informații aici.