Bărbatul şi femeia care au aruncat în aer mai multe bancomate din Constanța au fost trimişi în judecată. Cum au acționat cei doi

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 17:45

648 citiri

Bărbatul şi femeie care au aruncat în aer două bancomate din judeţul Constanţa, la sfârşitul anului 2022, au fost trimişi în judecată de procurori miercuri, 18 ianuarie.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, bărbatul şi femeia care au aruncat în aer două bancomate, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

”În urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanţa, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive, cel dintâi introducând în ţară şi deţinând fără drept o armă neletală de tir supusă autorizării”, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Anchetatorii au precizat că prima faptă a avut loc la data de 15 noiembrie 2022, în jurul orei 03.36. Bărbatul, care avea faţa acoperită, a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, dar nu a putut fura bani.

Trei zile mai târziu, a aruncat în aer un bancomat din Castelu.

”La data de 18 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, situat în comuna Castelu,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on