Bătăuș din Bihor, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor abia după 9 ani din cauza declarațiilor mincinoase ale martorilor

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 19:13

250 citiri

Un bărbat de 38 de ani din satul Bogei, județul Bihor, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă la omor într-un dosar deschis în 2012. Până anul acesta, suspectul a fost achitat din lipsă de dovezi.

Curtea de Apel Oradea a anunțat sentința miercuri, inculpatul fiind plasat în detenție la Penitenciarul Oradea.

Dosarul vizează un conflict din 2012, care a avut loc în colonia de romi din Bogei. Atunci, un bărbat a fost bătut cu topoare, furci, hârleţe, pari și lopeţi de mai mulți indivizi. Victima a avut nevoie de peste 80 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

După patru ani, în 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Bihor au trimis în judecată cinci persoane. Patru bărbați, Farkas Cornel junior, Farkas Cornel senior, Farcas Marius şi Colompar Marcel Florin, au fost acuzați de tentativă de omor, iar o femeie, Colompar Stela, de complicitate la tentativă de omor, aceasta fiind acuzată că i-ar fi îndemnat pe afresori să lovească victima.

Procesul s-a terminat în 2017, când Farkas Cornel junior a primit șase ani de închisoare, iar Farkas Cornel senior şi Farcas Marius, câte cinci ani de închisoare cu executare. Ceilalţi doi suspecți, Colompar Marcel Florin şi Colompar Stela, au fost achitaţi, primul pentru lipsă de dovezi, iar femeia pe motiv că fapta comisă nu există, instanţa reţinând că declaraţiile martorilor au fost contradictorii şi inconstante.

”Inconstanța și contradictorialitatea ce caracterizează declarațiile martorilor audiați în legătură cu implicarea inculpatului și în legătură cu rolul inculpatei în cadrul agresiunii au generat un dubiu evident cu privire la acești doi inculpați, dubiu care nu poate fi interpretat decât în favoarea lor”, au explicat atunci judecătorii.

Doi ani mai târziu însă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on