Bătrână cardiacă, lăsată să aștepte 14 ore la urgențe: “Nimeni nu a întrebat-o dacă îi e foame sau sete sau dacă și-a luat medicamentele zilnice care îi sunt vitale”

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 15:38

1130 citiri

O tânără a relatat momentele de coșmar pe care le-a trăit pe 1 ianuarie așteptând ca bunica sa să fie consultată de medici, la urgențe, în Constanța. Bătrâna a așteptat 14 ore, timp în care nu a mâncat și nu și-a luat tratamentul zilnic, după cum a relatat nepoata sa, într-o postare pe Facebook.

14 ore la urgențe

“Cum tratezi o cardiacă care abia mai respiră? O lași 14 ore la urgențe.

Constanța, 1 ianuarie 2023. Un nou an, dar un sistem public de sănătate extrem de îmbătrânit.

La ora 13:00 chem ambulanța pentru bunica mea care avea saturație sub 80. Într-o oră, bunica mea era deja la monitorizare în spital, triată în zona galbenă și așteptam să i se facă câteva investigații de bază.

Am plecat de acasă înarmate cu răbdare și așteptându-ne să fie aglomerație și haos, dar realitatea găsită la urgențe a fost un dezastru pe care nu mi l-aș fi putut imagina.”

“Nu a mâncat nimic toată ziua”

“Bunica mea este un pacient diabetic, vârstnic, cu probleme cardiovasculare. Au trecut peste 6 ore până ca bunica să fie preluată pentru lucrurile cele mai de bază. Nu a mâncat nimic toată ziua, nu apucase să își ia tratamentul zilnic, dar nu a interesat pe nimeni. Ba din contră, abia când glicemia ei a scăzut și a început să i se agraveze starea, cu insistențe am reușit să obținem 5 minute de atenție.

Am așteptat până la ora 19:00 pentru o radiografie pulmonară, fiind un singur medic/cabinet care se ocupa de absolut toți oamenii din sală (care cred că erau peste 100 la ora de vârf). Până la ora 22 am așteptat pentru interpretare.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on