BCR obține o suplimentare a plafonului IMM Invest, după ce a acordat credite de 1,2 miliarde de lei în acest an

scris ieri, 18:24

Banca Comercială Română (BCR) a acordat finanțări în valoare de 1,2 miliarde de lei în cadrul programului IMM Invest din acest an și a obținut o  suplimentare a plafonului inițial cu încă 400 de milioane de lei. 89% din credite au fost acordate pentru capital de lucru, în timp ce numărul companiilor care au accesat finanțare pentru investiții s-a dublat comparativ cu 2020.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM – Pregătim ieșirea din criză
Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

BCR a acordat finanțări cu garanția statului către 1.400 de companii – 84% dintre acestea înscriindu-se pentru garanțiile programului IMM Invest, în timp ce 16% sunt înrolate în subprogramul AGRO IMM Invest, dedicat întreprinderilor din domeniul agriculturii. În 2020, când IMM Invest a fost lansat ca măsură de susținere a creditării de către guvern, în contextul pandemiei, BCR acorda finanțări de 1,24 miliarde de lei către 1.800 de companii.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

În topul sectoarelor care au primit finanțare IMM Invest prin BCR în acest an se află comerțul (24%), construcțiile și materiale de construcții (15%), transport (14%), producție (10%), produse și servicii de consum (7%).

BCR a primit pentru 2021 un plafon de garantare de 1,15 miliarde de lei pentru IMM Invest, iar în urma majorării plafonului va putea oferi finanțări cu garanții de minimum 1,55 de miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

BCR a început să utilizeze la scara largă un robot care se ocupă de verificarea dosarelor înscrise în IMM Invest,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on