Belarus anunță că a pus unitățile comune de apărare aeriană cu Rusia „în stare de luptă”

Forțele de apărare aeriană comune ruso-belaruse au fost întărite cu noi unități de rachete ce au fost amplasate pe poziții, a anunțat Ministerul Apărării de la Minsk, citat de Reuters.

”Unități de rachete antiaeriene au fost instalate în zonele desemnate și au fost plasate în stare de luptă”, indică ministerul într-un scurt comunicat.

CITEȘTE ȘI ANUNȚ Facturile Hidroelectrica, pregătite să ajungă la clienți. Când le vor primi. Compania va oferi clienților și o aplicație mobilă pentru plăți și transmiterea indexului

Belarusul este un aliat apropiat al Rusiei și i-a permis președintelui rus Vladimir Putin să-i utilizeze teritoriul drept rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie în Ucraina, scrie Agerpres.

Cele două țări plănuiesc să organizeze exerciții aeriene comune în a doua jumătate a lunii ianuarie, începând de lunea viitoare.

Ucraina a avertizat în repetate rânduri că Putin ar putea încerca să folosească Belarus pentru a lansa o nouă ofensiva împotriva Ucrainei dinspre nord, un pas care ar deschide un nou front major în acest război dus de Rusia pe teritoriul ucrainean, comentează Reuters.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on