Benzină/Motorină Ieftinirile Continuă TABEL

Cea mai ieftină benzină se poate cumpăra în acest weekend în capitală cu 6,11 lei/l, preț nemaiîntâlnit din prima săptămână a anului, iar cea mai ieftină motorină cu 7,26 lei/l, cel mai redus nivel al ultimelor 10 luni, în urma deciziei liderului pieței, OMV Petrom, de la prima oră a zilei de sâmbătă de a micșora prețurile carburanților cu alți 15 bani/l. Aceasta este cea de-a patra ieftinire importantă, după seria de ieftiniri consecutive considerabile efectuate în perioada 6-8 decembrie, după intrarea în vigoare a embargoului impus de UE importului de țiței rusesc, relevă datele analizate de Profit.ro.

În urma ieftinirilor de sâmbătă și după aplicarea reducerii de 50 de bani convenită de guvern și companii, dieselul a coborât la 7,26-7,29 lei/l în stațiile Petrom și la 7,34-7,37 lei/l în cele OMV, în timp ce benzina a ajuns la 6,11-6,17 lei/l, respectiv 6,22-6,26 lei/l.

CITEȘTE ȘI Consiliul Fiscal confirmă Profit.ro – Guvernul ascunde supraimpozitarea și compensarea din energie în afara bugetului: Pledăm pentru transparentizare!

Așa cum au obișnuit piața, în următoarele ore și companiile concurente vor efectua, probabil, reduceri de prețuri similare.

OMV Petrom, a redus, în ultima lună, cu mai mult de 15% prețul carburanților, cu 1,07 lei prețul benzinei față de nivelul de 7,18-7,24 lei/l de pe 16 noiembrie, cel al motorinei fiind micșorat cu 1,36 lei/l față de maximul lunii noiembrie, de 8,52-8,55 lei/l.

În ultimele 5 zile, de la intrarea în vigoare a embargoului impus de UE importului de țiței rusesc pe 5 decembrie, motorina s-a ieftinit cu 65 de bani, iar benzina cu 60 de bani în stațiile OMV Petrom.

Evoluția prețului benzinei și motorinei în stațiile din capitală

Dacă în cazul OMV Petrom ieftinirile ar putea fi explicate prin faptul că nu este atât de afectată de embargo,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on