Benzina/motorina: Noi ieftiniri TABEL

Prețul benzinei standard a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom și în 4 stații Lukoil din capitală în urma ieftinirii carburanților efectuată astăzi, cu 5 bani/l în cazul liderului pieței, și cu 4 bani/l, în cazul companiei controlate de gigantul rus, conform datelor analizate de Profit.ro.

Liderul pieței, OMV Petrom, a redus, în ultimele 10 zile, cu 28 de bani prețul benzinei față de nivelul de 7,18-7,24 lei/l de pe 16 noiembrie, cel al motorinei fiind micșorat cu 38 bani/l față de maximul lunii, din urmă cu 17 zile, de 8,52-8,55 lei/l.

Prețul petrolului Brent a coborât în ultima perioadă, chiar dacă vineri dimineață se tranzacționa în creștere, la 85,8 dolari pe baril, guvernele din Grupul celor Șapte (G7) discutând despre un plafon al prețului petrolului rusesc peste nivelul actual al pieței, în timp ce stocurile de benzină din Statele Unite au crescut peste așteptările analiștilor.

CITEȘTE ȘI Două săptămâni bune pentru Ministerul Finanțelor, care rupe norma la împrumuturi

Benzina standard putea fi achiziționată vineri dimineață cu 6,90-6,96 lei/l în stațiile Petrom din capitală și cu 6,98-7,03 lei/l în cele Lukoil.

Evoluția prețului motorinei și benzinei în stațiile din capitală din luna noiembrie

În stațiile OMV, după aplicarea reducerii de 50 de bani convenită de guvern cu companii, benzina standard putea fi cumpărată cu 7,01-7,05 lei/l.

În urma reducerilor considerabile și prețul motorinei standard a coborât în stațiile Petrom la 8,14-8,17 lei/l, în cele OMV la 8,22-8,25 lei/l, iar la Lukoil, cu 8,21-8,24 lei/l, minimele ultimei luni.

Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 1,2 lei/l, după ce în urmă cu o lună atinsese un nivel record de 1,5 lei/l. 

CITEȘTE ȘI DECIZIE Interdicția pentru administrație de a cumpăra software de la ruși –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on