Benzină/Motorină – Scumpiri. Lukoil și MOL au preluat exemplul Petrom

Lukoil și MOL au majorat în ultimele ore prețurile carburanților cu 5 bani/l, după exemplul liderului pieței, OMV Petrom, care sâmbătă a efectuat o mișcare similară în urma aprecierii cotațiilor internaționale ale produselor petroliere din ultimele 10 zile. Astfel, cea mai ieftină motorină standard în stațiile din capitală se poate cumpăra cu 7,5 lei/l, iar cea mai ieftină benzină cu 6,29 lei/l.

Liderul pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, a efectuat sâmbătă prima majorare de prețuri după cea din noaptea Anului Nou, scumpind atât benzina, cât și motorina cu 5 bani/l. Mișcarea anulează ieftinirile efectuate în urmă cu o săptămână când compania cu acționariat austriac a fost nevoită să ieftinească benzina și motorina în urma unei decizii similare adoptate de unul dintre concurenții săi, Lukoil.

În urma scumpirilor efectuate la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, prețul carburanților din stațiile Lukoil au auns la nivelul celor din stațiile Petrom, 6,29-6,35 lei/l la benzina standard și 7,50-7,53 lei/l la motorina standard.

CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză – Vel Pitar, vândut unui mare grup mexican

MOL a majorat sâmbătă seara, după ora 19:00, tot cu 5 bani/l atât benzina, cât și motorina, prețurile apropiindu-se de cele din stațiile OMV, de 6,39-6,44 lei/l, respectiv 7,57-7,61 lei/l.

Lukoil a fost prima companie distribuitoare de carburanți care a micșorat, în urmă cu 9 zile, prețurile cu 5 bani/l, atât la benzină, cât și la motorină, după majorările de 36 de bani, respectiv 38 de bani efectuate în prima zi a anului, ca urmare a deciziei Guvernului de a renunța la reducerea de 50 de bani/l convenită cu companii, dar și a celei a Ministerului de Finanțe de a majora nivelul accizelor stabilite de Parlament la nivelul minim dintr-o directivă UE. A fost prima dată în ultimul timp,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on