Benzină – Mulți unguri trec granița pentru carburanți, chiar și cu bidoane. Unde se duc

Reporterii ziarului ungar “Népszava” au observat o stație de alimentare unde două treimi dintre clienți erau unguri, unul dintre ei a spus că economisește astfel șape mii de forinți per alimentare, citează Rador.

Moș Crăciun ne-a luat afacerea cu carburanții, a spus angajatul benzinăriei părăsite de la Barcs, județul Somogy, menționând resemnat că eliminarea plafonului prețului la carburanți din data de 6 decembrie a transformat complet obiceiurile de alimentare cu benzină și motorină ale oamenilor care trăiesc în ambele părți ale graniței dintre Croația și Ungaria.

CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom scumpește carburanții pentru a doua oară în ultimele 4 zile

“Anul trecut eram plini de mașini din Croația, care nu mai vin de când au fost eliminate prețurile plafonate. Dar de când numai este în vigoare plafonul de prețuri la carburanți, a scăzut și numărul mașinilor din țară care sunt alimentate de la stațiile din Ungaria, deoarece o parte a oamenilor preferă să meargă în Croația pentru alimentarea autoturismelor. Și dat fiind faptul că multe produse sunt mai ieftine în Croația decât la noi, merită de două să treacă granița”, a explicat angajatul benzinăriei din Barcs.

Granița se află aproximativ la o jumătate de kilometru de la această benzinărie, adică traversezi doar podul peste Drava, ceea ce se poate face acum fără control încă de la începutul anului, de când Croația a aderat la spațiul Schengen. Chiar dacă ar mai exista controlul la graniță și s-ar forma coloane de mașini, tot mai mulți vor trece granița spre Virovitica. În acest orășel de 20 de mii de locuitori nu numai că poți alimenta, dar poți face și cumpărături.

În localitate sunt mai multe benzinării, una lângă șoseaua de centură, iar celelalte în interiorul orașului, și toate culeg roadele turismului ungar pentru carburanți.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on