Benzină – Percheziții pentru presupuse nereguli privind prețurile practicate la pompă

scris ieri, 14:00

Autoritatea antitrust italiană a efectuat percheziții la sediile mai multor companii petroliere, inclusiv Eni și filiala Exxon Mobil Corp, ESSO, pentru presupuse nereguli privind prețurile practicate la pompă.

Autoritatea italiană, care a efectuat inspecțiile cu ajutorul poliției fiscale, a declarat că cercetează nereguli privind prețurile practicate la pompă, care ar fi fost mai ridicate decât cele anunțate, precum și nereguli în publicitatea făcută prețurilor din stații, informează Reuters.

CITEȘTE ȘI GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International – VIDEO

Potrivit organului de control al statului italian, Eni, Esso, Italia Petroli, Kuwait Petroleum Italia și Tamoil ar fi eșuat să adopte măsurile adecvate „pentru a preveni și a contracara acest comportament ilegal în detrimentul consumatorilor”.

Un purtător de cuvânt al Eni a declarat pentru Reuters că distribuitorul italian de combustibili, care cooperează cu autoritatea, a acționat corect și „a luat deja toate măsurile contractuale sau operaționale împotriva oricărui comportament neadecvat”.

Celelalte companii implicate nu au răspuns solicitărilor agenției de presă.

Prețurile carburanților se află în atenția opiniei publice italiene, după ce executivul premierului Giorgia Meloni, a renunțat la o reducere costisitoare pentru bugetul de stat a accizelor introdusă de guvernul anterior când prețul benzinei depășise 2 euro pe litru.

Afla mai multe despre
percheziții
esso
eni
benzină
motorină

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on