Bihor: 13 persoane, reţinute în urma percheziţiilor şi audierilor în cazul reţelei de..

Percheziţiile efectuate marţi de poliţiştii bihoreni privind cei 30 de membri ai unei reţele de fraudare a societăţilor de asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere s-au finalizat, deocamdată, cu reţinerea pentru 24 de ore a 13 persoane, care vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, remis în seara zilei de marţi, în urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi 17.500 de euro, 74.200 de lei, 12 telefoane mobile, 4 laptopuri, contracte de vânzare-cumpărare, facturi, taloane auto şi alte documente, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au desfăşurat marţi 24 de percheziţii domiciliare, în judeţul Bihor, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane, din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni îl bănuiesc pe un bărbat de 40 de ani, din municipiul Oradea, că, împreună cu alte cinci persoane din familia sau din anturajul său, ar fi produs, în mod intenţionat şi repetat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, în 21 de evenimente rutiere produse în mod intenţionat, bărbatul ar fi tamponat mai multe autoturisme de lux, asigurate Casco sau RCA, cu autoturisme vechi, cu valoare scăzută de achiziţie, asigurate RCA, majoritatea dintre acestea aflându-se, în fapt, în deţinerea sa sau a persoanelor din anturajul său,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on