Bihor: ”Capul” reţelei de fraudare a societăţilor de asigurări prin înscenarea unor..

Un bărbat de 40 de ani a fost arestat, iar faţă de 13 persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, în dosarul privind fraudarea societăţilor de asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere, a informat miercuri, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Potrivit sursei, de asemenea, a fost dispus şi aplicat sechestru asigurător pe 10 autovehicule aflate în posesia persoanelor respective, în valoare totală de 604.239 de lei.

În urma celor 24 de percheziţii efectuate marţi în judeţ de poliţiştii bihoreni privind 30 de membri ai unei reţele de fraudare a societăţilor de asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere, marţi au fost conduse la sediul IPJ Bihor, în baza unor mandate de aducere, 25 de persoane, iar după audieri au fost reţinute 13 persoane, pentru 24 de ore. Acestea din urmă au fost prezentate miercuri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Membrii reţelei sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 40 de ani, din municipiul Oradea, că împreună cu alte cinci persoane din familia sau din anturajul său, ar fi produs, în mod intenţionat şi repetat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, în 21 de evenimente rutiere produse în mod intenţionat, ar fi fost tamponate mai multe autoturisme de lux, asigurate Casco sau RCA,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on