Bilete – EXCLUSIV Nou mesaj atipic: Spații private în care oricine poate face orice. Multe turnee au ocolit România și după pandemie ne vor ocoli în continuare

Portalul iabilet.ro, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de ticketing electronic din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst, transmite, pe final de an, un nou mesaj atipic, intrat în posesia Profit.ro, arătând acum că România are o legislație foarte șubredă și uneori inexistentă în zona showbiz-ului, cu spații private în care oricine poate face orice, fiind imposibil să fie verificate toate, foarte multe turnee ocolind România.

Fondul de investiții Broadhurst Investments, care controlează și Libra Internet Bank, a intrat în acționariatul IaBilet în aprilie 2016, după ce a preluat acțiunile deținute de Active Soft. Omul de afaceri Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administrează, printre altele, și fondul de investiții Broadhurst.

CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Paltforma are, de regulă, în “ani normali”, peste 1,5 milioane de bilete vândute, cu 800 de evenimente in fiecare zi în 70 de orașe.

Ultimele date raportate, analizate de Profit.ro, relevă însă că anul trecut, primul an al pandemiei, afacerile platformei au căzut de la 6,2 milioane lei, în 2019, la 2,1 milioane lei, iar compania a trecut pe o pierdere de 484.773 lei, de la un profit net de aproape 1 milion lei în anul precedent.

În urmă cu o săptămână, portalul a transmis un mesaj pe care singur l-a apreciat ca atipic – mesaj intrat de asemenea în posesia Profit.ro – în care a arătat, printre altele, că business-ul a trebuit să găsească metode de a supraviețui deoarece ajutoarele din partea guvernanților au fost minime, iar cei care au avut “bafta” de a fi eligibili pentru acestea au trebuit să inventeze modalități de a cheltui banii legal.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on