Bistriţa-Năsăud: Dosar penal pentru un bărbat ce vindea articole pirotehnice fără..

Bistriţa-Năsăud: Dosar penal pentru un bărbat ce vindea articole pirotehnice fără autorizaţie, direct din maşină2022-12-12 15:02:24Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Un bărbat de 61 de ani din Bistriţa s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti în timp ce vindea direct din maşină, într-o piaţă dintr-o comună învecinată, articole pirotehnice din categoriile F1 şi P1, fără respectarea normelor legale, potrivit buletinului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii au confiscat de la bărbatul în cauză 70 de kilograme de articole pirotehnice.

“La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud au organizat şi desfăşurat o acţiune în cadrul planului “Foc de artificii”, pe raza localităţii Livezile. Astfel, în piaţa din localitate, au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Bistriţa care comercializa articole pirotehnice din categoriile P1 şi F1, deţinute într-un autoturism, fără respectarea normelor legale în domeniu. Poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării cantitatea de 70 kg de articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 şi au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, se precizează în comunicatul IPJ.

Fapta bistriţeanului de 61 de ani a fost comisă la câteva zile după ce Consiliul Local Bistriţa a decis, într-o şedinţă extraordinară, că vânzarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 şi P1, care prezintă un risc scăzut, se va putea efectua în spaţii proprietate privată sau construcţii provizorii special amenajate, amplasate pe terenuri proprietate privată, numai după obţinerea autorizaţiei de a deţine şi comercializa astfel de produse din partea Poliţiei şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă şi după obţinerea acordului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, cu respectarea tuturor prevederilor legale. AGERPRES/(AS –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on