Bitcoin este sprijinit artificial și nu trebuie legitimat. O ultimă suflare. Ar trebui încadrat la pariuri sau jocuri de noroc. – BCE

Bitcoin este susținut în mod artificial și nu ar trebui să fie legitimat de autoritățile de reglementare sau de companiile financiare, potrivit oficialilor Băncii Centrale Europene (BCE), care arată că monedele virtuale ar trebui încadrate, mai degrabă, la pariuri sau jocuri de noroc.

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum – Piețele financiare și provocările noilor crize – Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.
Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Bitcoin și alte criptomonede au fost promovate, în ultimii ani, ca o formă alternativă de bani și un scut împotriva politicilor inflaționiste urmărite de marile bănci centrale.

Însă deprecierea cu 75% a Bitcoin din ultimul an, chiar în momentul în care inflația a început să urce rapid, precum și o serie de scandaluri care au zguduit industria, inclusiv prăbușirea platformei FTX în această lună, au oferit criticilor din rândul bancherilor centrali și al autorităților de reglementare noi muniții pentru a riposta, scrie Reuters.

CITEȘTE ȘI Prăbușirea FTX doboară o nouă companie – creditorul de criptomonede BlockFi, anterior evaluat la 3 miliarde dolari, cere protecție împotriva falimentului

Într-un articol publicat pe blogul instituției, Ulrich Bindseil, șeful diviziei BCE de infrastructură de piață și plăți și Jürgen Schaaf, consilier, atacă în termeni duri industria criptoactivelor și Bitcoin în special, susținând că aparenta stabilizare a criptomonedei din ultimele luni nu reprezintă decât “o ultimă suflare, indusă în mod artificial înainte de drumul spre irelevanță”.

Valoarea Bitcoin a scăzut de la un vârf de aproape 69.000 de dolari atins în noiembrie 2021 la 17.000 de dolari în iunie 2022.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on