Bitcoin – Fondator rus al unei platforme de criptomonede, arestat noaptea în Miami. “Astăzi dăm o lovitură ecosistemului criptomonedelor.”

scris ieri, 21:48

Autoritățile americane au anunțat arestarea unui cetățean rus, fondator al platformei de criptomonede Bitzlato, care are sediul în Hong Kong, pe care îl acuză de spălarea a 700 de milioane de dolari prin activități infracționale, relatează AFP.

Anatoli Legkodimov, un cetățean rus în vârstă de 40 de ani care locuiește în China, a fost arestat noaptea în Miami, Florida, în cadrul unei operațiuni internaționale la care au participat și agenți francezi, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI FOTO Firea, audiată ca martor la Parchetul General

El urma să fie adus în fața unui judecător federal pentru a fi pus oficial sub acuzare pentru activități neautorizate de transfer de bani.

“Astăzi, Departamentul de Justiție dă o lovitură ecosistemului criptomonedelor” și “răspunde la criza de încredere de pe piețele de criptomonede”, a comentat secretarul adjunct Lisa Monaco în cadrul unei conferințe de presă. “Fie că încalci legea în China sau în Europa, fie că operezi în sistemul nostru financiar de pe o insulă de la tropice, te poți aștepta că ai să răspunzi pentru acțiunile tale într-un tribunal din SUA”, a adăugat ea, într-o aluzie la arestarea în Bahamas a fostului șef al bursei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried.

CITEȘTE ȘI VIDEO Populația va putea anunța dacă primește apa pe țevi de plumb. Asociațiile de proprietari, obligate să raporteze conductele de apă care au componente de plumb

În acest nou caz, justiția americană îl acuză pe Anatoli Legkodimov că a adoptat o politică de “identificare minimă” pentru clienții săi, lăudându-se că nu cere “selfie-uri sau pașapoarte”. Ca urmare, Bitzlato a devenit “un paradis pentru fondurile criminale”, potrivit Departamentului Justiției.

Compania este acuzată că a efectuat majoritatea tranzacțiilor prin “Hydra Market”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on