Bitcoin – Investitorii individuali din România și-au păstrat încrederea în criptomonede

scris ieri, 21:40

Investitorii individuali din România și-au păstrat încrederea în criptomonede, în ciuda volatilității din ultimul trimestru, arată noile date eToro. Cardano a rămas alegerea numărul unu a investitorilor individuali pe platforma de investiții online în trimestrul al treilea, iar XRP și Bitcoin au completat următoarele două poziții. Bitcoin și-a păstrat locul trei din ultimul trimestru, în timp ce XRP a trecut de pe locul patru în T2 pe locul doi în T3. 

“În ultimul trimestru au avut loc multe schimbări pe piața criptoactivelor. Am trecut de la o piață “bull” la una ceva mai circumspectă, cu evoluții precum recenta decizie a Chinei de a interzice tranzacțiile de criptoactive, ceea ce provoacă un anumit grad de incertitudine. Cu toate acestea, am asistat, de asemenea, la evenimente importante, cum ar fi hardfork-ul Alonzo de la Cardano și upgrade-ul de la Londra al Ethereum, care au adăugat funcționalitate și scalabilitate sporite ambelor rețele – ceea ce înseamnă că au fost câteva luni aglomerate atât pentru dezvoltatori, cât și pentru investitori”, a spus Simon Peters, analist al eToro în domeniul pieței criptoactivelor.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

În ciuda hardfork-ului de la Londra, ETH a coborât pe locul al patrulea, de pe poziția a doua în ultimul top din T2, în timp ce Dogecoin și-a păstrat locul al cincilea.

Cele mai deținute criptoactive printre clienții eToro din România, Q3 2021

Poziție

(T3 2021)

Criptoactiv

T2 2021 poziție

T3 2020

poziție

1

Cardano

1

6

2

XRP

4

1

3

Bitcoin

3

2

4

Ethereum

2

3

5

Dogecoin

5

N/A

6

TRON

6

12

7

Stellar

7

5

8

IOTA

8

13

9

Ethereum Classic

9

9

10

Binance Coin

10

15

Sursă: eToro

“În timp ce majoritatea titlurilor din presă au continuat să se concentreze pe BTC,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on