Bitcoin – “Prăbușit pe o alee, jefuit de cocktailul său de bani ieftini și pariuri cu efect de levier” GRAFICE

Bitcoin s-a clătinat în 2022. Încheie anul “prăbușit pe o alee, jefuit de cocktailul său de bani ieftini și pariuri cu efect de levier, ocolit de instituții”, se arată într-o analiză.

Cea mai populară criptomonedă a pierdut 60% din valoarea sa, în timp ce piața de profil s-a micșorat cu 1.400 de miliarde de dolari, strivită de creșterea ratelor dobânzilor, de dispariția apetitului pentru risc și de colapsul unor corporații, inclusiv FTX-ul lui Sam Bankman-Fried, potrivit unei analize Reuters.

Fondurile cripto au înregistrat intrări nete de 498 de milioane de dolari în 2022, față de 9,1 miliarde de dolari în 2021, conform datelor managerului de active digitale CoinShares, evoluție ce reflectă modul în care finanțele tradiționale s-au îndepărtat de piață în timpul acestui annus horribilis pentru criptoactive.

CITEȘTE ȘI BCE: Bitcoin este sprijinit artificial și nu trebuie legitimat. O ultimă suflare în drumul spre irelevanță. Ar trebui încadrat, mai degrabă, la pariuri sau jocuri de noroc

James Malcolm, șeful diviziei de strategie FX la UBS, spune că în prima jumătate a anului și-a petrecut 70% din timpul petrecut cu clienții vorbind despre criptoactive. În schimb, în cele 10 zile petrecute luna trecută în America de Nord, de la Montreal la Miami, Malcom notează că a petrecut “mai puțin de 2% din timp discutând despre cripto”.

Chiar și anul trecut, înainte ca declinul să înceapă în noiembrie, criptomonedele erau văzute în mod realist ca fiind la doi sau trei ani distanță de a fi acceptate de investitorii instituționali pe scară largă.

Acest lucru este acum “complet în viitorul îndepărtat, foarte îndepărtat”, a adăugat Malcolm.

Optimism pentru 2023?

Totuși, nu a mers totul rău pentru cripto: 2022 a fost,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on