Blefaroplastia redă vederea periferică și conferă chipului un aspect mai tânăr

Marina Argeșan, 58 ani: ”M-am gândit mult până să vă scriu. Nu sunt o persoană obsedată de intervenții chirurgicale cosmetice dar recunosc că mă indispune atunci când încerc să îmi machiez ochii că o fac tot mai greu. Mi s-au lăsat pleoapele și este o adevărată aventură să folosesc creionul dermatograf sau tușul. Nu am probleme de vedere, cel puțin nu încă, dar mi-aș dori să știu dacă pot face o intervenție chirurgicală care să elimine această problemă și să preîntâmpine eventualele dificultăți de vedere”.

Dr. Lucian Popa, medic primar Chirurgie plastică, reconstructivă și estetică: ”Blefaroplastia sau liftingul pleoapelor este o intervenție chirurgicală de corecție a pleoapelor căzute și implică îndepărtarea excesului de piele, grăsime și realizarea unei plastii musculare. Practic, pe măsura înaintării în vârstă, pielea de la nivelul pleoapelor începe să-și piardă din elasticitate și se întinde, iar mușchiul care susține pleoapa slăbește. Ca urmare, grăsimea de la nivelul ochiului se poate manifesta exagerat la nivelul pleoapelor, determinând căderea pleoapei superioare și formarea de pungi sub ochi. Fața capătă un aspect îmbătrânit și obosit în permanență. 

În plus, în special la persoanele în vârstă, o pleoapă căzută mult poate reduce vederea laterală (vederea periferică), mai ales în părțile superioare și exterioare ale câmpului vizual, ca urmare a unor modificări de dinamică oculară.

În mod normal, blefaroplastia poate ameliora sau elimina aceste probleme și poate face ca ochii să pară mai tineri și cu o expresie mai frumoasă. Intervenția chirurgicală este efectuată de către un medic chirurg plastician, nu necesită internare și permite corecția pleoapelor superioare, pleoapelor inferioare sau a ambelor. 

Deși este o intervenție chirurgicală, blefaroplastia este considerată o soluție ușoară și rapidă pentru o problemă întâlnită la majoritatea persoanelor, odată cu înaintarea în vârstă.

Procedura aduce claritate în vedere,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on