BMW se extinde în Mexic

scris ieri, 22:00

Bayerische Motoren Werke (BMW) intenționează să facă o nouă investiție majoră în Mexic, în statul San Luis Potosi, unde grupul german are deja o fabrică, a anunțat ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, transmite Reuters.

Anterior, Ebrard și președintele Andres Manuel Lopez Obrador declaraseră că BMW investește aproximativ 800 milioane de euro (866,64 milioane de dolari) în San Luis Potosi, fără a specifica dacă este vorba despre o nouă facilitate în Mexic, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Record al producției de autoturisme din România

“Președintele ne-a cerut să accelerăm investițiile în țara noastră. El deja a anunțat o investiție extrem de importantă care va fi realizată de BMW în San Luis Potosi”, le-a spus jurnaliștilor Ebrard după un eveniment diplomatic.

Reprezentanții BMW nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informația.

BMW, care are trei fabrici în America Latină, a deschis uzina de un miliard de de dolari din San Luis Potosi în 2019, unde, în prezent, produce modelele 3 Series, 2 Series Coupe și M2.

Ebrard a afirmat că Lopez Obrador a discutat despre investiție cu omologul său german și cu reprezentanți ai industriei auto din Germania.

În septembrie, președintele german Frank-Walter Steinmeier a vizitat Mexicul.

Săptămâna trecută, BMW AG a anunțat că a livrat un număr total de 2,4 milioane de vehicule, în 2022, cu 4,8% mai puține decât în 2021, în condițiile în care blocajele de pe lanțurile de aprovizionare provocate de carantina din China și războiul din Ucraina au afectat livrările.

Afla mai multe despre
bmw
mexic  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on