Boeing a descoperit un nou defect la aeronavele 787 Dreamliner

scris astăzi, 20:37

Boeing a anunțat că unele componente din titan ale aeronavei 787 Dreamliner au fost fabricate incorect în ultimii trei ani, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de probleme care afectează acest avion de dimensiuni mari, transmite Reuters.

Problema de calitate nu afectează siguranța imediată a zborurilor, potrivit companiei, care a adăugat că a informat Administrația Federală pentru Aviație (FAA). Boeing lucrează pentru a afla câte avioane conțin componenta defectă, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Boeing a anunțat că piesele respective au fost livrate de compania Leonardo, care le-a cumpărat de la Manufacturing Processes Specification (MPS) din Italia.

MPS nu mai este furnizor al Leonardo. Acțiunile companiei italiene Leonardo au încheiuat tranzacțiile de joi în scădere cu 7%. Titlurile Boeing au scăzut cu 2%.

Leonardo a afirmat într-un comunicat că problemele aparțin companiei MP.

”MPS este investigată de procuratură, iar Leonardo este parte vătămată și nu va suporta orive eventuale costuri legate de această problemă, a explicat Leonardo.

Procurorii italieni nu au putut fi contactați pentru comentarii.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

MPS nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. MPS este listată în Italia.

Componentele defecte includ elemente structurale ale podelei într-una din secțiunile fuzelajului, precum și alte elemente din alte ansambluri, precum console și distanțiere.

Avioanele care nu au fost livrate vor fi refăcute, iar avioanele care transportă deja pasageri vor trece printr-un proces de verificare.

Afla mai multe despre
boeing
787 dreamliner  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on