Bogdan Aurescu va reprezenta România la ediţia din 2023 a Forumului Economic Mondial de la Davos ⋆ Universul.net

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa, în perioada 19-20 ianuarie 2023, la Forumul Economic Mondial („World Economic Forum”), la Davos-Klosters, în Elveţia. Şeful diplomaţiei române a fost invitat la eveniment de Preşedintele Forumului, Børge Brende, fost ministru al afacerilor externe al Norvegiei, transmite News.ro.

”Şeful diplomaţiei române va participa, la 20 ianuarie 2023, în calitate de vorbitor principal, la dezbaterea cu tema «A New Helsinki for the World», alături de omologii săi din Slovenia (ministrul de externe Tanja Fajon), Kuweit (ministrul de externe Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah), Pakistan (ministrul de externe Bilawal Bhutto Zardari) şi de preşedintele consiliului director al Freedom House, Jane Harman, dezbaterea fiind moderată de redactorul şef al Foreign Affairs, Daniel Kurtz-Phelan. În cadrul dezbaterii, ministrul român va aborda elemente de interes privind evoluţiile geopolitice actuale şi necesitatea consolidării dialogului la nivel global în materie de securitate”, a trransmis, miercuri, MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul sesiunii tematice, şeful diplomaţiei române va prezenta poziţia României cu privire la imperativul întăririi ordinii internaţionale bazate pe reguli şi al respectării principiilor de drept internaţional.

”Astfel, ministrul Bogdan Aurescu va arăta că provocările complexe la adresa arhitecturii de securitate europene şi euroatlantice determină necesitatea menţinerii integrităţii valorilor şi principiilor pe care se bazează, cât şi a unui dialog eficient între partenerii care împărtăşesc viziuni comune la nivel global”, a mai transmis MAE.

Ministerul precizează că participarea ministrului Bogdan Aurescu la Forumul Economic Mondial ”oferă oportunitatea de a promova demersurile şi poziţiile României la nivel internaţional, precum şi priorităţile de politică externă în faţa unor participanţi de cel mai înalt nivel, atât prin participarea la dezbateri, cât şi prin întâlnirile bilaterale stabilite cu oficiali guvernamentali şi cu alţi participanţi de nivel înalt la evenimentul de la Davos-Klosters”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on