Bulgaria arată Europei că luptă împotriva migrației ilegale. ”Grupuri importante de trafic au fost lovite”

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 17:37

792 citiri

Bulgaria a lansat măsuri la nivel naţional de combatere a migraţiei ilegale, a declarat luni, 16 ianuarie, ministrul de interne Ivan Demergiev, la trei zile după ce Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scria că această țară este principală poartă a migraţiei ilegale din Balcanii de Vest.

Ivan Demergiev a adăugat că această campanie a fost planificată cu mult timp în urmă, scrie Agerpres.

Autoritățile bulgare au sechestrat mașinile traficanților de migranți

Direcţia Generală pentru Combaterea Crimei Organizate şi Poliţia de Frontieră au raportat deja acţiuni de succes, a spus Demergiev. “Grupuri importante de trafic de migranţi au fost lovite. Operaţiunea va continua în zilele următoare în Turcia, precum şi în Bulgaria”, a menţionat el.

Potrivit ministrului, acţiuni similare sunt planificate cu Grecia. “Interacţiunea este singura modalitate de a răspunde la criminalitatea transfrontalieră”, a declarat el.

În mod similar, procurorul general Ivan Geşev a scris pe Twitter: “Munca în comun şi parteneriatul sunt singura modalitate de a proteja poporul şi interesele Bulgariei”. Geşev a mulţumit procurorilor şi anchetatorilor din Bulgaria, conducerii Ministerului de Interne şi sutelor de poliţişti pentru munca desfăşurată în organizarea campaniei şi pentru interacţiunea lor profesională.

La ordinul Procurorului General, în toată ţara au fost efectuate luni percheziţii la adrese şi sechestre de vehicule ale persoanelor suspectate de trafic. Operaţiunea a fost desfăşurată de ofiţeri ai Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţiei Generale Poliţia Naţională, Direcţiei Generale Poliţia de Frontieră, Direcţiei de Interne Sofia, Direcţiei Jandarmeriei, precum şi ofiţeri ai Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională, a precizat purtătorul de cuvânt al Procurorului General Siika Mileva luni în timpul unui briefing.

Subiecţi de anchetă sunt presupuşi organizatori din partea bulgară ai marilor canale de trafic de fiinţe umane din Turcia,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on