Bunuri de peste 1.800.000 lei, aduse din China şi susceptibile a fi contrafăcute, depistate..

Bunuri de peste 1.800.000 lei, aduse din China şi susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanţa 2023-01-09 13:28:54Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.800.000 lei, au fost depistate într-un container sosit din China în Portul Constanţa, ce avea ca destinaţie o societate comercială din Polonia.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea şi poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, aproximativ 8.000 de bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală în cazul unor mărci cunoscute”, informează luni Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, în data de 6 ianuarie, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, inspectori vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea şi poliţişti de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială din Polonia.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 8.000 de bunuri (jucării, ceasuri, ochelari de soare, accesorii telefoane mobile), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală în cazul unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.800.000 lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale. AGERPRES / (AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on