Burberry l-a desemnat în funcția de CEO pe Jonathan Akeroyd, fostul director al casei de modă Versace

Brandul de lux Burberry l-a desemnat în funcția de CEO pe Jonathan Akeroyd, fostul director al casei de modă Versace, informează DPA.

În vârstă de 54 de ani, Jonathan Akeroyd va prelua această funcție pe 1 aprilie 2022 și va primi o primă de instalare de aproximativ 6 milioane de lire sterline, constând în numerar și acțiuni, pentru a compensa bonusurile pierdute în urma plecării sale de la casa Versace, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

El îl va înlocui pe Marco Gobbetti, care a anunțat în mod surprinzător în luna iunie că intenționează să renunțe la funcția de CEO al brandului Burberry, după un mandat de aproape cinci ani.

Marco Gobbeti va părăsi Burberry la finalul acestui an pentru a conduce un brand rival italian, Salvatore Ferragamo.

Președintele Gerry Murphy va coordona activitatea brandului Burberry în calitate de CEO interimar până când Jonathan Akeroyd se va alătura companiei în luna aprilie.

Jonathan Akeroyd a condus casa italiană de modă Gianni Versace din anul 2016. Anterior, el a fost timp de 12 ani directorul executiv al casei Alexander McQueen, contribuind la celebritatea și succesul acesteia.

Viitorul director de la Burberry, care este cetățean britanic, a deținut în trecut și mai multe funcții de conducere în diviziile de modă ale celebrului magazin londonez Harrods.

Burberry a dezvăluit că pe lângă acea primă de instalare impresionantă, Jonathan Akeroyd va primi un salariu anual de 1,1 milioane de lire sterline, beneficii în numerar de 50.000 de lire sterline, bonusuri care ar putea să ajungă până la 2,2 milioane de lire sterline, precum și acțiuni cu rol de fidelizare pe termen lung în valoare de până la 1,8 milioane de lire sterline.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on