Bursa așteaptă noi cumpărători

După raliul furibund accelerat la finele lunii trecute, piața are o secvență de oscilații în zona maximelor ultimelor 3 luni, pe volume mici. „Taurii” par a tatona pentru noi „întăriri” din partea unor investitori care să-i ajute să împingă piața în sus.

Prima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la Bursa de Valori București a fost una de ușoare deprecieri, în condițiile în care și piețele dezvoltate de acțiuni au avut fluctuații neconcludente. Declinul a fost moderat, rezultat nu atât al unui apetit la vânzare, cât din susținerea slabă la cumpărare, reflectată de rulajul slab, de numai 24,97 milioane lei (5,06 milioane euro), a segmentului principal.

Nu mai puțin de 41,86% din această lichiditate a fost asigurată de transferurile în valoare de 10,45 milioane lei pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au avansat cu 0,21%, până la prețul de 0,4685 lei/acțiune. Celălalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG), a câștigat 0,12% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 41,00 lei/acțiune o ședință în care a întrunit o activitate de 2,55 milioane lei.

CITEȘTE ȘI TeraPlast are în atenție Ucraina

Tot la capitolul energetic, titlurile Transgaz (TGN) s-au ajustat cu 0,35%, până la prețul de 286,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,21 milioane lei. Direcția generală a fost dictate de emitenții financiari cu procentaje importante în structura indicilor.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,23%, până la prețul de 21,30 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 3,34 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un recul de 0,98%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,98 milioane lei. Societatea a notificat investitorii de pe bursă că săptămâna trecută a achiziționat de la BVB un număr de 13,65 milioane acțiuni proprii pentru care a plătiti suma de 27,29 milioane lei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on