Bursa câștigă peste un procent și ajunge în zona maximului local din decembrie

Într-o sesiune cu lichiditate bună, indicii principali la BVB și-au reluat creșterea.

Apetitul la cumpărare a revenit în piețele de acțiuni dezvoltate în prima sesiune a săptămânii. „Taurii” au avut puterea de a împinge în sus piețele, în mod particular fiind spectaculoasă performanța indicelui DAX40 de la Frankfurt, care a depășit nivelul de 14.800 de puncte pentru prima dată în ultimele 10 luni, aprecierea fiind de aproape 7% față de valoarea de închidere din ultima sesiune a anului trecut.

Bursa de Valori București a avut resurse pentru a se ralia acestor mișcări. Cererea a revenit pentru pachetele de acțiuni, ceea ce se vede din rulajul de 54,69 milioane lei (11,10 milioane euro), semnfiicativ majorat față de media zilnică de tranzacționare din 2022. În top 10 al celor mai transferate acțiuni, nu mai puțin de 9 titluri au fost „pe verde”, cu un singur simbol în staționare.

CITEȘTE ȘI 35 de milioane de euro puse la bătaie prin PNRR ca asistență pentru listarea la bursă a companiilor

Motorizarea acestui impuls a venit de la acțiunile emitenților cu capitalizare mare și pe care, de regulă, intră investitorii instituționali nerezidenți care vor să ia expunere pe România: +1,63%, până la prețul de 13,72 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumulat schimburi de 6,96 milioane lei, +2,91%, până la prețul de 0,4420 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit o activitate de 5,37 milioane lei, +1,18%, până la prețul de 21,35 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care adunat volume echivalente cu 4,23 milioane lei, și +0,97%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au afișat tranzacții de 3,68 milioane lei.

CITEȘTE ȘI CEC Bank a emis obligațiuni de peste 650 de milioane de lei

Sunt mișcările care au dat tonul întregii piețe,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on