Bursa câștigă un procent, dar nu recuperează volumele

Indicele BET a cosnemnat o sesiune de aprecieri, catalizat de un avans în tandem al acțiunilor Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea, dar lichiditatea este foarte slabă.

„Taurii” au încercat să împingă mai sus cotațiile pentru încă o zi, dar la jumătatea sesiuni de la New York vânzătorii au aruncat pachete de acțiuni în piață, punând presiune pe indici. Ședința de la Bursa de Valori București s-a închis înainte de acest episod, astfel încât finalul a fost „pe verde”.

Piața a fost tractată exact de acțiunile care au marcat ultimul deceniu. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,50%, până la prețul de 20,30 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,88 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avut o mișcare de o amplitudine similară, pentru o stabilizare la prețul de 2,0300 lei/acțiune, pe o activitate de 4,96 milioane lei. Cotația ar urma să aibă ancoră de la o ofertă publică de răscumpărare pentru care administratorii de la Franklin Templeton au depus deja solicitarea de avizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

CITEȘTE ȘI GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International – VIDEO

Sunt mișcări care au dat direcția întregii piețe: +0,79% pentru indicele compozit BET-XT, +0,14% pentru indicele finanicar BET-FI, care a închis la nivelul de 49.848,88 de puncte, +0,03% pentru indicele energetic BET-NG și +0,98% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.077,21 de puncte, a revenit pe un impuls pozitiv, după testarea confluenței între media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Dincolo de dinamică pozitivă, piața a fost în suferință la nivelul volumelor, rulajul pe segmentul acțiuni fiind de numai 25,46 milioane lei (5,16 milioane euro),

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on