Bursa – Cu indicii de la BVB în neclintire, interesul a fost catalizat de acțiunile SIF

Acțiunile Evergent Investment, fosta SIF Moldova, au explodat într-o zi în care sistemul Bursei a procesat ofertele de cumpărare de la SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia.

Ziua de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost marcată la început de un eveniment de la Parlament, în care Sebastian Burduja, deputat PNL, a anunțat că o inițiativă a 50 de parlamentari preia proiectul pieței pentru impozitarea la sursă a câștigurilor bursiere și reducerea acestora la 1 sau 3% în funcție de perioada de deținere.

Până la stimulentul fiscal care așteaptă o procedură parlamentară, investitorii au fost mai degrabă preocupați de contextul actual, în care la New York Stock Exchange s-au reluat vânzările, iar indicele S&P500 a revenit la minimul local. Ca și în alte astfel de etape, tendința a fost de reținere de la tranzacționare, care s-a resimțit atât la nivelul lichidității de pe piața reglementată, cât și prin fluctuațiile reduse ale indicilor principali și ale acțiunilor „blue-chip”.

CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Rulajul pieței de acțiuni de 78,32 milioane lei (15,82 milioane euro) a fost ridicat doar de procesarea a 2 operațiuni de piață. Este vorba despre oferta de răscumpărare în valoare de 23,74 milioane lei derulată de SIF Banat-Crișana (SIF1) și de oferta de cumpărare realizată la SIF Muntenia (SIF4) de omul de afaceri iranian Madadi Behboud care a achiziționat din piață un număr de 12,29 milioane acțiuni, reprezentând 1,56% din totalul titlurilor, și pentru care a plătit suma de 19,66 milioane lei. Consumarea acesteia la prețul de 1,6000 lei/acțiune, mult peste prețul de piață de la momentul anunțului și peste ce era dispus să ofere emitentul într-o ofertpă de buy-back,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on