Bursa – în suferință. Reflux masiv la nivelul volumelor

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

scris ieri, 22:00

Indicii principali de la BVB au bătut în retragere pe fondul unei susțineri slabe la cumpărare. Impasul din piața de acțiuni a fost compensat parțial de tranzacții cu produse structurate care replică traiectoria indicilor externi.

La New York Stock Exchange am consemnat o sesiune de reveniri puternice, însă la Bursa de Valori București comportamentul investitorilor a fost caracterizat de precauție. Aceasta s-a văzut atât prin prisma derivei cotațiilor, cât și a volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 22,98 milioane lei (4,64 milioane euro) și numai 4 simboluri au depășit o valoare a tranzacțiilor de 1 milion de lei.

Dintre acestea, cele mai lichide titluri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), abia au adunat schimburi de 4,93 milioane lei într-o zi în care cotația s-a retras cu 0,19%, până la prețul de 2,64 lei/acțiune. Tot pe un impuls de corecție s-au aflat și acțiunile celorlalte 2 companii cu capitalizare majoră: -0,22%, până la prețul de 1,7940 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au cumulat transferuri de 4,43 milioane lei și -0,93%, până la prețul de 0,4810 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au însumat volume echivalente cu 4,18 milioane lei.

CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Sunt mișcări care au avut puterea de a imprima direcția înbtregii piețe: -0,15% pentru indicele compozit BET Plus, -0,54% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.073,97 puncte, -0,37% pentru indicele energetic BET-NG și -0,14% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.727,40 puncte păstrează intactă secvența unor maxime și minime din ce în ce mai ridicate specifică trendului ascendent conform teoriei lui Dow.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on