Bursa încheie o săptămână marcată de indecizie

Ultimele 5 sesiuni de la BVB au fost caracterizate de fluctuații mici ale indicelui reprezentativ BET, iar volumele din piața reglementată s-au diminuat semnificativ.

Revenirea de la New York Stock Exchange s-a accelerat joi și vineri, însă la Bursa de Valori București prudența a rămas nota dominantă a întregii săptămâni. Aceasta s-a reflectat atât prin dinamica slabă a cotațiilor, cu un declin miercuri de 0,50% a indicelui reprezentativ BET ca cea mai mare deviere de la referință și cu lichiditate în suferință.

Ultima sesiune a fost marcată de aceleași caracteristici, rulajul pieței de acțiuni fiind de 37,28 milioane lei (7,53 milioane euro) și oscilațiile mici pentru principalii indici: -0,12% în cazul indicelui compozit BET Plus și -0,13% pentru o închidere la nivelul de 12.711,06 puncte pentru indicele BET.

Cea mai tranzacționată acțiune, cu schimburi însumând 15,86 milioane lei, cea a Băncii Transilvania (TLV) a dat direcția pieței cu o corecție de 0,76%, până la prețul de 2,6200 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a pierdut 0,94%, până la prețul de 18,94 lei/acțiune, pe transferuri de 1,24 milioane lei.

CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,67%, până la prețul de 1,8060 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 8,04 milioane lei. O dinamică apropiată, +0,64%, a avut-o și indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.412,67 puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on