Bursa – Ședință roșie pe Wall Street, după un început de an optimist. S&P 500, cea mai slabă ședință din decembrie

Acțiunile americane au scăzut abrupt miercuri, după un început de an foarte optimist. S&P 500 a avut cea mai slabă ședință de tranzacționare de la jumătatea lunii decembrie.

Indicele Dow Jones Industrial Average s-a prăbușit cu peste 600 de puncte, investitorii încasând profiturile după creșterile puternice din ianuarie. Totodată, cifrele dezamăgitoare privind vânzările cu amănuntul din decembrie au reaprins îngrijorările legate de o potențială recesiune. Acțiunile băncilor au condus pierderile.

CITEȘTE ȘI GRAFICE Producția de credite gâfâie. Populația începe să se ferească

Dow Jones a scăzut cu 613,89 puncte, sau 1,81%, până la 33.296,96 puncte. S&P 500 a pierdut 1,56% și a închis la 3.928,86 puncte, cel mai scăzut nivel din 15 decembrie. Nasdaq Composite a scăzut cu 1,24% și a încheiat ziua la 10.957,01 puncte, întrerupând o serie de șapte ședințe consecutive pe plus.

“Am avut un început de an atât de puternic, dar acum ne aflăm în mijlocul unui sezon de câștiguri tensionat, recent am primit date mai slabe – vânzările cu amănuntul și sondajul Empire State Manufacturing Survey de marți. În plus, ședința Fed din 1 februarie se apropie”, a declarat Yung-Yu Ma de la BMO Wealth Management, citat de CNBC.

Vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut cu 1,1% în decembrie, puțin mai mult decât prognoza de 1%. Cifrele nu sunt ajustate în funcție de inflație, astfel încât ultima citire reflectă atât scăderea inflației, cât și cererea mai slabă în timpul sezonului de cumpărături de sărbători.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on