Buzău: 23 de percheziţii într-un dosar de trafic de droguri; substanţele – ascunse în colete..

Buzău: 23 de percheziţii într-un dosar de trafic de droguri; substanţele – ascunse în colete expediate din Spania2023-01-19 17:18:48Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău şi procurorii DIICOT Buzău au efectuat, joi, 23 de percheziţii domiciliare în judeţ într-un dosar de trafic de droguri de risc, cinci persoane urmând a fi duse la audieri.

Conform unor comunicate ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi DIICOT, din cercetări a reieşit că, din 2021 şi până în prezent, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 41 de ani, ar fi introdus în ţară droguri de risc (cannabis şi rezină de cannabis) pe care le-ar fi vândut în Buzău.

Anchetatorii spun că drogurile erau introduse pe teritoriul României prin intermediul unor colete poştale expediate din Spania prin firme de curierat internaţional, substanţele fiind ascunse printre articole vestimentare aflate în acele colete.

“Drogurile ar fi fost introduse în ţară prin intermediul unor firme de curierat, disimulate în colete cu diverse produse şi, pentru a asigura conspirativitatea activităţilor infracţionale, acestea erau transmise pe numele unor persoane cu posibilităţi materiale reduse, cunoscuţi ai bănuiţilor. Un astfel de colet a fost interceptat de către organele de urmărire penală la data de 3 martie 2022, fiind descoperite 3.558 de grame de cannabis şi 120,20 grame de rezină de cannabis”, arată IPJ.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 18 telefoane mobile, 3 grindere, un cântar, 40 de grame de droguri de risc (cannabis) şi 1.100 de lei, iar cinci persoane vor fi duse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa,

 » Aflați mai multe informații aici.