Buzău: Grupare specializată în trafic de droguri de risc destructurată de procurorii DIICOT

2023-05-04 18:57:43Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Zeci de persoane au fost reţinute şi conduse la audieri în urma unor percheziţii organizate de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău alături de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi care au vizat un grup specializat în trafic de droguri de risc.

Membrii grupării funcţionau după un plan bine pus la punct, arată anchetatorii. Exista un palier format din dealerii principali care deţineau şi vindeau cantităţi mari de droguri, un al doilea segment era format din dealeri care se aprovizionau cu substanţele interzise de la eşalonul superior care deţineau stocuri însemnate. Ulterior, produsele erau comercializate către un al treilea palier format din vânzători care fie le foloseau în scop propriu fie le ofereau contra cost consumatorilor.

“În urma percheziţiilor, au fost ridicate 17 telefoane mobile, 4 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere şi 21 de grame de substanţă pulverulentă, albă, care urmează a fi expertizată, în vederea stabilirii naturii acesteia, 450 de grame de cannabis, 140 de grame de haşiş, 6 comprimate cu droguri sintetice, 5.700 de lei şi 450 de euro. Au fost puse în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri”, a transmis IPJ Buzău.

Grupul infracţional organizat s-ar fi costituit în anul 2022 în judeţul Buzău şi a funcţionat până în luna aprilie. Potrivit unor surse, drogurile erau vândute sau consumate în timpul unor petreceri private, în cluburi sau în parcări. Având în vedere numărul mare de suspecţi, percheziţiile care au condus la destructurarea reţelei au necesitat mobilizarea de forţe sporite din cadrul DIICOT, Poliţiei şi Jandarmeriei Române.

“La activităţi au participat şi poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on