BVB – Acțiunile Băncii Transilvania suferă un recul de peste 2% și trag în jos bursa

Indicele BNET a închis în teritoriu negativ, pe fondul unei lichidități cu puțin sub valoarea medie zilnică din ultimii ani.

Un salt consistent al piețelor de acțiuni din lume în predeschiderea de la New York Stock Exchange a fost amendat ulterior de vânzări care au doborât indicii aproape de puncte de plecare. La BVB, investitorii au fost mai degrabăn isnensibili la aceste fluctuații, indicele celor mai lichide acțiuni fiind doar la debut „pe verde”, pentru ca apoi, să se afle sub nivelul de referință de luni pe aproape întreaga perioadă a orarului de tranzacționare.

Acesta a fost tras în jos de declinul de 2,35%, până la prețul de 20,80 lei/acțiune, al titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au adunat cele mai mari schimburi ale zilei, de 10,53 milioane lei. Acestea au fost urmate de 2 acțiuni ale unor emitenți implicați într-o tranzacție majoră care se va consuma imediat.

Este de vorba de o ofertă publică accelerată prin are Fondul Proprietatea vizează vânzarea accelerată a întregii sale participații pe care o mai păstra la OMV Petrom (SNP), respectiv 1,77 miliarde acțiuni, reprezentând 2,85% din titlurile companiei petroliere.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat – ”în beneficiul participanților”

Fondul Proprietatea (FP), care urmează să aibă încasări de cash, a pierdut 0,94% la nivelul capitalizării bursiere, prețul de închidere al titlurilor sale fiind de 1,9960 lei/acțiune, într-o sesiune în care au adunat transferuri de 3,49 milioane lei.

Pe a 2-a activitate a sesiunii, de 9,06 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,85%, până la prețul de 0,4645 lei/acțiune, care conferă companiei o valoare de piață de 28,94 miliarde lei (5,87 miliarde euro) și evaluează pachetul de acțiuni pus în vânzare la 825,41 milioane lei (167,38 milioane euro).

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on