BVB – Investitorii se activează la final de lună. Volumele se majorează și indicii au aprecieri consistente

Activitatea de tranzacționare de la BVB a fost aproximativ triplă față de o seisune obișnuită din ultima perioadă.

Raliul furibund din piețele de acțiuni dezvoltate s-a oprit într-o fază de evoluții laterale, însă la Bursa de Valori București o secvență de ședințe neconcludente s-a încheiat cu o revenire a impulsului ascendent. Cotațiile au revenit pe volume ridicate, probabil aduse de investitorii instituționali care se activează pe final de lună.

Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 58,39 milioane lei (11,87 milioane euro), fiind nu numai cu mult peste media acestei toamne, dar chiar și peste nivelurile ultimilor ani care au adus pieței locale promovarea la statutul de bursă emergentă sub criteriile FTSE Russell.

CITEȘTE ȘI VIDEO Acțiunea UiPath ajunge în atenția celebrului realizator TV Jim Cramer, care nu recomandă cumpărarea: „Pierd bani!” Compania a indus un șoc negativ pentru fondul ARK al renumitei Cathie Woods

De regulă, fondurile de investiții nerezidente fac tranzacții sporite în ultima vineri a lunii, în ceea ce arată ca rearanjări de protofolii. Totuși, acest moment pare a se fi consumat astăzi în contextul unei aranjări atipice a calendarului de tranzacționare în care săptămâna este întreruptă de 2 zile libere, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României.

Activitatea a fost, într-adevăr, acatalizată de acțiunile pe care de regulă iau expunere instituționalii nerezidenți, cele ale companiilor cu cappitalizare mare. Pe 3 dintre acestea aprecierile au fost chiar mai mari de 3 procente: +3,35%, până la prețul de 0,4630 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat cele mai multe transferuri, de 18,51 milioane lei, +3,29%, până la prețul de 20,10 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat schimburi de 12,50 milioane lei, și +3,25%, până la prețul de 13,34 lei/acțiune,

 » Aflați mai multe informații aici.