BVB – Sesiune negativă la bursă. Lichiditatea revine la media ultimilor ani

După o secvență de 4 sesiuni pozitive, la BVB am consemnat un recul al indicelui BET.

Presiunea la vânzare din piețele de acțiuni dezvoltate s-a menținut pentru a 3-a zi consecutiv în condițiile în care investitorii au câștiguri de marcat după raliul furibund din ultima parte a lunii noiembrie. Acesta este contextul în care nici impulsul de revenire de la Bursa de Valori București nu a mai avut suflu pentru o a 5-a ședință în succesiunea de aprecieri.

Astfel, indicele compozit BET-XT a pierdut 0,53% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,63%, până la nivelul de 12.228,85 de puncte, o corecție după breakout-ul tehnic peste media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul.

Nu a fost un declin pe linie. Dimpotrivă, titlurile cu cele mai mari volume, în echivalent 12,48 milioane lei, cele ale Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu 1,60%, până la prețul de 2,0300 lei/acțiune, ceea ce a favorizat și o închidere cu 0,87% peste referință, la nivelul de 51.152,92 puncte a indicelui financiar BET-FI.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Povestea vânzării telefericului din Sinaia, din portofoliul lui Adrian Sârbu. Plângere penală la DNA și solicitare de sechestru

Celpălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avut un declin de 0,65%, în linie cu media pieței. Din structura sa, ambele acțiuni ale producătorilor de gaze naturale au avut deopotrivă deprercieri: -1,27%, până la prețul de 0,4680 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a sesiunii, de 6,83 milioane lei, și -0,36%, până la prețul de 41,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au însumat schimburi de 4,49 milioane lei.

Un aspect pozitiv îl reprezintă revenirea lichidității.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on