Cadre medicale și beneficiari ai unor certificate false, ridicați de procurori. Percheziții pentru vaccinări fictive ⋆ Universul.net

Polițiștii și procurorii prahoveni au descins în Prahova, la patru cabinete de medicină de familie din Ploiești, Sinaia, Bușteni și Valea Călugărească, precum și la un centru de vaccinare. Zeci de cadre medicale și beneficiari ai unor certificate de vaccinare false au fost ridicați de procurori. Polițiștii au făcut, la prima oră, 17 percheziții. 35 de persoane au ajuns la audieri, informează Digi24.ro.

Polițiștii și procurorii prahoveni au descins, la prima oră, la cabinetele unor medici de familie din Ploiești, dar și din alte trei localități din Prahova. Angajații de aici sunt bănuiți că au eliberat adeverințe de vaccinare fără ca beneficiarii să fie inoculați. Dozele ar fi fost fost distruse, ca să nu dea de bănuit.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: Unul dintre cele patru cabinete vizate în anchetă este acesta, din satul Răchieri, județul Prahova, un sat cu 1.400 de persoane. Doctorița de familie care lucra aici a fost ridicată de poliție. Ea s-a mutat în această localitate în urmă cu șase ani.

Oamenii din sat nu par să știe de rețeaua din care făcea parte doctorița.

Tânăr: Nu o vedeam pe ea să facă chestii de genul ăsta, de aia zic.

Reporter: Dar o cunoșteați, erați înregistrat la ea?

Tânăr: Da, dar nu prea mergeam des, că nu am probleme de sănătate.

Bărbat: Asistentul ăsta era cam șmecherit, trecut prin viață, el punea ștampila, dacă nu era doamna doctor.

Rețeaua era complexă, susțin procurorii – cadrele medicale vizate se ocupau de eliberarea documentelor și de ștergerea urmelor, existau mai mulți intermediari care găseau clienți, iar cei din urmă plăteau până la o mie de lei pentru adeverința de vaccinare.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on