Calvarul unei tinere bucureștence din Germania. A fost ademenită să lucreze la un hotel, dar a ajuns la bordel

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 22:30

1174 citiri

Traficul de persoane este tot mai greu de controlat în Europa, iar infractorii găsesc noi și noi metode pentru a-și ademeni victimele. Clanurile de infractori prosperă, iar pentru fiecare bandă neutralizată de polițiști apare cel puțin încă una.

Un raport al Biroului Federal de Poliție Judiciară (BKA) din Germania arată că în ultimii ani comerțul cu femei obligate să se prostitueze este una dintre cele mai importante afaceri pentru criminalitatea organizată.

Tinerele, în special, sunt ademenite cu promisiuni false. De cele mai multe ori argumentul la care recurg proxeneții este un loc de muncă bine plătit în Germania, la asta visează multe femei din Bulgaria, Rusia, România sau țări din Africa și Asia, scrie Mopo.de.

Cum sunt păcălite tinerele

Astfel, infractorii exploatează slăbiciunile și lipsa siguranței financiare a victimelor și le promit de obicei locuri de muncă sigure ca ajutoare în familiile cu bătrâni sau copii sau în industria hotelieră și de catering. Iar pentru a-și demonstra „buna intenție”, proxeneții asigură de multe ori cheltuielile de călătorie și banii pentru cazare lăsând impresia unor persoane binevoitoare și generoase.

Aceasta este doar una din capcanele în care cad multe femei din familii sărace, care ajung fără să realizeze în plasa infractorilor, care apoi le exploatează. Potrivit BKA, numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultima vreme, deși autoritățile din țările memebre UE colaborează și depun eforturi pentru a opri acest fenomen.

Este și cazul Lilianei, o tânără în vârstă de 21 de ani, dintr-o suburbie a Bucureștiului, care a căzut victimă unor proxeneți.

Drama Lilianei

„Mi s-au arătat fotografii ale unui hotel din Hanovra unde trebuia să lucrez ca femeie de serviciu. Salariul menționat nu era foarte mare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on