Camera Reprezentanţilor din SUA vrea să-l controleze pe liderul Kevin McCarthy. A adoptat regulile cerute de adepţii liniei republicane dure ⋆ Universul.net

Camera Reprezentanţilor din SUA, condusă de republicani, a adoptat luni un pachet de reguli interne care le oferă adepţilor liniei dure de dreapta o mai mare influenţă asupra noului preşedinte republican ales al Camerei, Kevin McCarthy, relatează Reuters, citată de News.ro.

Noul regulament a fost votat cu 220 de voturi pentru faţă de 213 voturi împotrivă.

Republicanii deţin 222 de mandate din cele 435 ale Camerei Reprezentanţilor. Un republican, reprezentantul Tony Gonzales (Texas), s-a alăturat tuturor celor 212 democraţi din Cameră şi a votat împotriva pachetului de reguli, iar un alt republican nu a votat.

Pachetul de reguli, care stabileşte procedurile din Cameră în următorii doi ani, a reprezentat un prim test al capacităţii noului lider Kevin McCarthy de a-şi păstra grupul parlamentar unit, după ce a suferit umilinţa a 14 voturi ratate săptămâna trecută, înainte de a fi ales în cele din urmă preşedinte, sâmbătă.

Liderul republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, reprezentant de California, a fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA abia în cea de-a 15-a rundă de vot, noaptea târziu, în cea de-a patra zi a celui de-al 118-lea Congres SUA, la 7 ianuarie 2023. A fost o premieră în istoria ultimului secol când a fost nevoie de atâtea încercari de vot pentru alegerea unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.Legislaţia votată luni include concesii-cheie pe care adepţii liniei dure le-au cerut şi pe care McCarthy le-a acceptat în încercarea sa de a obţine funcţia de preşedinte al Camerei. Modificările includ posibilitatea ca un singur membru al Camerei să ceară în orice moment revocarea sa.

Alte modificări impun noi restricţii asupra cheltuielilor federale – plafonate la nivelul anului 2022 , ceea ce ar putea limita capacitatea lui McCarthy de a negocia pachete de finanţare guvernamentală cu preşedintele Joe Biden,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on